Y-pentue syntyi tänä aamuna n.klo 10 Oulun Kaupungin eläinlääkäriaseman leikkauspöydälle. Jouduimme turvautumaan sektioon, sillä synnytys ei käynnistynyt normaalisti. Kaikki istukat olivat leikanneen lääkärin mukaan vielä paikoillaan, eikä mitään selkeää syytä löytynyt, miksei Hush synnyttänyt niitä itse. Mahdollisesti synnytys olisi käynnistynyt pian, mutta Oulun seudulla eläinlääkäripalvelut ovat päivystysaikana niin heikolla hapella, ettemme uskaltaneet jäädä odottelemaan viikonloppuun.

Saimme erinomaista palvelua ja leikkaus sujui hyvin. Kaksi pennuista olivat aluksi muita vaisumpia, ne olivat olleet pisimpään nukutusaineen vaikutuksen alaisina. Ne saivat nesteytystä ihon alle ja virkosivat onneksi samantien.

Pennuista kolme on uroksia ja kaksi narttuja. Kaikki ovat väriltään blue merlejä. Hush on vielä nukutusaineiden ja kipulääkkeiden vuoksi tokkurainen, mutta olemme ruokkineet pentuja tuttipullosta ja kaikki makaavat tyytyväisinä lämpöpatjan päällä. Jospa Hush:kin pian hoksaisi alkaa hoitamaan lapsiaan. Emme ole punninneet pentuja vielä, kaikki vaikuttavat hyvän kokoisilta, olisivatkohan painot 200g molemmin puolin?

Pennuilla on sama syntymäpäivä kuin saksanpaimenkoira Carloksella. IsoCee syntyi tasan 2 vuotta sitten.