...on mennyt lupaavasti. Ovat tyytyväisiä elämäänsä vanhassa vuodevaatelaatikossa, painot nousevat tasaiseen tahtiin. Yksi kasvaa ehkä nopeammin kuin muut ja yksi vastaavasti vähän hitaammin. En ole viitsinyt edes punnita niitä päivittäin, niiden kasvun näkee ihan silmämääräisestikin / näppituntumalla. Viikonloppuna erehdyin antamaan Ansalle vähän liikaa ruokaa sillä seurauksella, että pentujen mahat olivat ripulilla päivän. Ansa oli sitten piimä/kaurapuurodieetillä päivän ja ongelma korjaantui sillä.

On ollut jännä huomata, miten paljon tehokkaammin koira käyttää luonnonmukaista ravintoa kuin nappularuokaa. Yleensä emot tahtovat "lypsää lihoistaan" väkisinkin ja jo ensimmäisen viikon aikana emo laihtuu, vaikka ruokaa olisi koko ajan tarjolla. Nyt tarjoan Ansalle lihaa kahdesti päivässä ja lisäksi maitotuotteita, ruokamäärä on kolminkertainen normaaliin verrattuna. Olen antanut myös kalaa, sisäelimiä ja kananmunia ja "varmuuden vuoksi" lisännyt pienen määrän Hiven Rekkua yhteen ateriaan päivässä. Ansa on ennemminkin lihonnut kuin laihtunut synnytyksen jälkeen ja niin kuin jo totesinkin, ruokin sitä liikaa pentujen ripulista päätellen. Yksi merkittävä seikka on tietenkin se, että Ansan ruokahalu on säilynyt ennallaan koko kantoajan, ainoastaan synnytystä edeltävänä päivänä se kieltäytyi syömästä. Meillä ei ole myös koskaan ollut narttua, joka olisi synnytyksen aikana ja heti sen jälkeen juonut tavallista kraanavettä. Yleensä vettä on täytynyt maustaa lihaliemellä tai hunajalla, Ansalle kelpasi loistavasti vesi ilman mausteitakin. Tottakai se, että narttu syö ja juo hyvin, vaikuttaa pentujen kasvuun positiivisella tavalla.

Pennut ovat nyt 11 vrk:n ikäisiä ja avanneet silmänsä. Aluksihan ne ovat ihan pienesti tihrullaan, mutta muutamassa päivässä avautuvat ammolleen. Yhdellä pennulla silmät rähmivät juuri ennen avautumista, tämäkin on ihan tavallista joidenkin pentujen kohdalla. Pyyhin silmiä kosteilla lapuilla ja rähmiminen loppui siihen.  Meillä on meneillään pienimuotoinen empiirinen kotitutkimus tämän luomuruokinnan lisäksi myös urospentujen kivesten kanssa. Tässä pentueessa molemmilla pojilla oli kivekset tunnettavissa 1 vk:n iässä. Saa nähdä, vieläkö ne ovat paikoillaan viiden-kuuden viikon päästä/ aikuisena.

Yritän saada valokuvattua pentuja tässä lähipäivinä. Paljonkaan niistä ei vielä näe, mutta näettepä ainakin, minkä värisiä ne ovat. Pentujen Z-nimet ovat kovasti mietinnän alla: yksi nartuista tulee olemaan Zirconia ja toinen pojista Zodiac, neljälle muulle otetaan mielellään nimiehdotuksia vastaan.