Y-pennut ovat vasta saaneet ensimmäiset rokotukset ja nyt ollaan jo Zetoja suunnittelemassa! Alkuperäisten suunnitelmien mukaanhan Y- ja Z-pentujen piti syntyä samaan aikaan, nyt tullee puolisen vuotta väliä, mikäli asiat etenevät suunnitelmien mukaan. Meillä on tarkoitus astuttaa Ansa (Fi Mva Susadan Titania). Jos hyvin käy, meidän pentulaatikosta löytyy loppukesällä pitkästä aikaa soopelinvärisiä sheltinalkuja. Varauros on väriltään blue merle, jospa jomman kumman kanssa "kemiat kohtaisivat" Ansalla.

Tämä pentue tulee olemaan ensimmäinen, joka ruokitaan alusta asti luonnonmukaisesti. Mitään teollista kuivamuonaa tms. eivät Z-pennut tule saamaan ollenkaan. Myöskin emä tulee syömään kantoaikansa luonnonmukaista ravintoa. Ansan ruokavalio koostuu lihoista, luista, kalasta, kananmunasta, sisäelimistä, maitotuotteista, vihanneksista ja puuroista. Liha tarjoillaan raakana, puuroa ja vihanneksia n.1/3 ruokavaliosta pitämään normaalia suolentoimintaa yllä.

Aiemmat pentueet olemme ruokkineet pääosin laadukkaalla kuivamuonalla, johon on lisätty lihatuotteita. Haluamme nyt kokeilla, millaisia vaikutuksia pentujen kehityksessä näkyy, kun niiden ruokavalio on alusta alkaen täysin luonnonmukainen ilman mitään säilöntä- tai lisäaineita. Tulen raportoimaan emän ja pentujen voinnista tänne tiiviisti.

Ansa on nyt pudottanut turkkinsa totaalisesti. Mikäli entiset merkit pitävät paikkaansa, juoksun pitäisi alkaa näillä näppäimillä(pennut syntyisivät elokuussa).Ansa on siirtynyt luonnonmukaiseen ruokintaan viikko sitten ilman mitään ongelmia. Siirtyminen tapahtui kertaheitolla, ensimmäisinä päivinä Ansa sai pelkästään raakaa lihaa ja naudan mahaa, jatkossa lisään ruokavalioon myös viljat ja vihannekset.

Ansan pennuille etsimme koteja, joissa ollaan kiinnostuneita koiran luonnonmukaisesta ruokinnasta. Lähtökohtaisesti aiomme pitää sekä uros- että narttupennun itsellämme, mutta siltä varalta, että pentuja tulee enemmän, toivomme yhteydenottoja luonnonmukaisesta ruokinnasta kiinnostuneilta pennunkyselijöiltä.